Verandersamen.nl
Aanbod

Aanbod

Communicatie is bedoeld is om mensen te verbinden. Daar geloof ik in. Door betere communicatie, ga je beter samenwerken. Beter samenwerken, leidt tot betere resultaten voor het geheel. Stop dus met het zoeken naar de oorzaak of schuldige. Die is er niet. Het zit in de interactie. Het gebeurt tussen jullie. Altijd. Lees meer over deze visie. Dit kan ik voor je betekenen:

Teamcoaching

Samenwerken begint bij het helder krijgen van jullie onderlinge afhankelijkheid: ‘wie zijn jullie van elkaar en wat heb je met elkaar te doen’? Ik begeleid jullie stap voor stap door alle ontwikkelingsfases van samenwerking. Welke patronen houden jullie tegen om je doelen te bereiken? Teamcoaching is er voor alle soorten teams: beginnende en ervaren. Uitvoerende- en managementteams.

“Wie zijn jullie van elkaar en wat heb je met elkaar te doen?”

Verandercoaching

Wat wil je veranderen? Wat houdt je tegen daar stappen in te zetten? Samen onderzoeken we je vraag en krijg je meer zicht op je doelen. Welke belemmerende overtuigingen zitten er onder het huidige gedrag? Door je innerlijke hulpbronnen aan te spreken leer je anders met situaties om te gaan. Ik ondersteun je om stappen te zetten en acties te formuleren waarmee je zelf verder kan.

“Jezelf bevrijden uit belemmerde overtuigingen geeft ruimte,
waardoor nieuwe mogelijkheden zichtbaar worden.”

Organisatieadvies

Een lerende organisatie heeft het vermogen in te spelen op veranderingen in de omgeving. Een gedeeld helder beeld van de context en de betekenis hiervan voor de organisatie: ‘de bedoeling’ is hierbij onmisbaar. Door een duidelijke organisatie-identiteit, van missie en visie tot aan kernwaarden en -kwaliteiten, geven je meer mogelijkheden om met je omgeving te verbinden.

Procesbegeleiding

Tijdens vergaderingen wordt er veel gepraat over de inhoud, maar is minder ruimte voor het proces van samenwerken. Wat zijn onze doelen? Draagt onze interactie hieraan bij? Wat spreken we hier met elkaar over af? Dan is het handig een meerzijdig partijdige procesbegeleider of teamcoach in te schakelen.

“Effectief communiceren kan alleen als je anderen echt begrijpt”

Communicatieadvies

Goede communicatie versterkt verbindingen tussen medewerkers en met de relaties buiten de organisatie. Ik geef advies over interne communicatie en samenwerking, maar ook over externe communicatie in verschillende omstandigheden. Dit begint bij goed luisteren naar de ander. Collega of doelgroep. Na een gedegen analyse formuleren we een strategie die jullie uitvoeren. Dat is pas effectief communiceren.