Verandersamen.nl
Teams

Teams

Team: Een groep personen die door middel van samenwerking probeert om hetzelfde doel te bereiken.

Wie zijn jullie van elkaar?
Samenwerken als team begint bij het helder krijgen van jullie onderlinge afhankelijkheid: ‘wie zijn jullie van elkaar en wat heb je met elkaar te doen’? In het beantwoorden van deze vraag kom je nieuwe inzichten tegen. Jullie zullen je opnieuw moeten verhouden tot ontwikkelingen in de context en tot elkaar. Bijvoorbeeld omdat er een opdrachtgever is met nieuwe eisen, jullie gevraagd is zelforganiserend te worden of omdat jullie pas net bij elkaar zijn. Kortom: je moet veranderen. Dat is niet altijd even makkelijk, maar spannend en soms zelfs moeilijk. Met stress tot gevolg. Maar met en van elkaar leren kan ook leuk zijn. Met energieke werkvormen, mooie gesprekken en nieuwe inzichten.

Mensen willen voldoen aan de norm, maar vergeten vaak dat ze die zelf samen bepalen

Alle hulpbronnen aanwezig
Onder mijn begeleiding gaan jullie zelf actief aan de slag. Niet alleen door te praten, maar door te doen en te reflecteren. De hulpbronnen die nodig zijn om tot positieve verandering te komen zitten namelijk al in jullie. Daarom gaan jullie met verschillende werkvormen en verandertechnieken aan de slag om jullie leerdoelen te bereiken. Lees meer hierover in mijn visie op communicatie en samenwerken.

Ontwikkel het vermogen om te veranderen wat je niet kunt accepteren en accepteer wat je niet kunt veranderen

Epictetus (Grieks filosoof)

Voor alle soorten teams
Ik begeleid jullie stap voor stap door alle ontwikkelingsfases van teamvorming en samenwerking. Wat bindt jullie en waar willen jullie naartoe? Waarom lukt het niet om daar te komen en wat houdt de huidige situatie in stand? Teamcoaching is er voor alle soorten teams: van zelforganiserende teams tot managementteams. Van beginners tot ervaren teams.

Ook aan de slag met jouw team? Bekijk mijn diensten op het gebied van teamcoachingverandercoaching en communicatieadvies